Neem contact op: (038) 385 51 61

Onze inzet gaat verder voor Van Dijk Transport

Auteur: Groothuis Bouwgroep / 19 september 2019

“We krijgen veel complimenten…”, glimlacht Johan van Dijk. Hij kijkt met Willem Jan van de Worp van Groothuis Bouwgroep naar de nieuwe opslag en kantoorruimte van Van Dijk Transport in Kampen die eind september worden opgeleverd. “We hebben samen ook echt op tijd nagedacht en de goede keuze gemaakt.”

Samen met broer Gerwin zet Van Dijk het familiebedrijf van zijn vader voort. De plannen voor verbouw of nieuwbouw cirkelden al jarenlang rond in hun hoofden. “Maar vindt tussen de dagelijkse werkzaamheden maar eens de tijd om goed over mogelijke keuzes na te denken…. Je bouwt immers wél voor de lange termijn.”

Vorig jaar kwam de tijd om de daad bij het woord te voegen. De eerste gesprekken met Groothuis Bouwgroep vonden voor de zomer plaats en een dik jaar later is de nieuwbouw bijna rond. “Op advies van SEC Architecten en Groothuis Bouwgroep kozen we uiteindelijk voor nieuwbouw van het kantoor over het bestaande pand. Ook adviseerde Groothuis om de hal hoger te maken, het leverde zo’n 30% meer palletplaatsen. Wij wilden op zo min mogelijk vierkante meter zoveel mogelijk doen. Dan was dit de beste oplossing. Ons pand heeft een prachtige facelift gekregen én we hebben bijna twee keer zoveel ruimte.”

Voor Van Dijk was het cruciaal dat het bedrijfsproces door kon gaan. Door het opknippen van het bouwproces in twee fases lukte dat. “De bouw startte met de nieuwe opslagruimte, waardoor we ons oude kantoor nog lang konden gebruiken. Pas in het late voorjaar verhuisden we naar tijdelijke units. Groothuis is alle afspraken nagekomen en de samenwerking verloopt heel prettig. Sterk punt vind ik dat Groothuis in alles meedenkt en heel open en eerlijk communiceert. Ze verdoezelen geen problemen, maar lossen die op. Zo werken wij ook. Op die manier bouw je aan een partnership voor de lange termijn.”

Van der Worp knikt. Hij voelde het vertrouwen dat Van Dijk aan Groothuis Bouwgroep gaf. De wisselwerking tussen beide bedrijven en SEC Architecten resulteerde uiteindelijk in het best denkbare bouwplan. “Onze meerwaarde zat onder meer in het thema duurzaamheid. Van Dijk had de ambitie om een duurzaam pand te bouwen. Wij hebben diverse scenario’s en opties uitgewerkt waarbij we hebben geadviseerd om ook de bestaande magazijnen duurzaam uit te voeren. Zo is gekozen voor een gasloos en energieneutraal bedrijfsgebouw en wij faciliteerden daarin. Wij verzorgden het certificerings-, en subsidietraject.”

“Dat is inderdaad een voorbeeld van waarin jullie inzet verder gaat”, beaamt Van Dijk. “Groothuis is net als wij een familiebedrijf. De manier van met elkaar omgaan past heel goed. Wij zijn trots op wat we in tachtig jaar hebben bereikt en met dit pand kunnen we weer verder groeien. Op de samenwerking met Groothuis Bouwgroep kijken we heel positief terug.”

Menu