Neem contact op: (038) 385 51 61

Groothuis Bouwgroep breidt De Weerd Logistics voor de tweede keer uit

Auteur: Groothuis Bouwgroep

Editie: Grootspraak Zomer 2018

Groothuis Bouwgroep breidt voor de tweede keer het pand van De Weerd Logistics in Zwolle uit. Dit keer wordt het warehouse op Industrieterrein Hessenpoort in omvang verdubbeld. “De vorige samenwerking met Groothuis Bouwgroep is ons uitstekend bevallen. Dan is het logisch dat je nu weer contact opneemt….”, zegt directeur Hans Peter de Jong.

Hoewel zijn achternaam anders doet vermoeden, geeft Hans Peter wel degelijk leiding aan een familiebedrijf. Hij nam De Weerd Logistics in 1996 over van zijn schoonvader. “Wij zijn de derde generatie: opa begon het bedrijf in 1932 in Veessen. Toen nog als ouderwetse bodedienst tussen Deventer en Zwolle. Hij vervoerde alles wat maar vervoerd moest worden”, vertelt Hans Peter.

Tegenwoordig rijdt De Weerd vooral op de Benelux. Via een vestiging in Heerde kwam het bedrijf in 2009 in Zwolle terecht. Nieuw industrieterrein op de Veluwe is schaars en dus kwam de Hessenpoort in zicht. De locatie vlakbij de A28 is voor een vervoerder ideaal. “Bovendien hadden we hier ruimte om verder te groeien. Dat bleek twee jaar na de verhuizing al het geval. En door een gestaag uitbreidende klantenkring zetten we nu de volgende stap. Daardoor kunnen we ook al het werk in eigen huis houden: uitbesteden aan externe partijen is dan niet meer nodig.”

Dat de oranje bouwketen van Groothuis Bouwgroep op het terrein staan, is voor Hans Peter min of meer vanzelfsprekend. “Bij het project in 2011 bleek dat we veel overeenkomsten hebben. Net als wij is Groothuis een familiebedrijf met een platte organisatie. Wat me vooral aansprak is dat ze zoveel mogelijk met eigen mensen werken en niet voortdurend ZZP’ers inhuren. Voor mij gaf dat echt de doorslag. Eigen medewerkers zetten net een stapje extra en dat zie je uiteindelijk terug in het resultaat.”

Hans Peter de Jong (directeur De Weerd Logistics), Wiljan van der Heide (projectleider) en Harm tuinman (uitvoerder)

De Weerd beschikt straks over 7.650 m² warehouse, 3.200 m² crossdock en zestien docks. Bij de verdubbeling van de bedrijfsomvang speelt duurzaamheid een grote rol, vertelt Hans Peter. “Wij vinden dat al lang belangrijk en rijden bijvoorbeeld in zuinige wagens en verzorgen speciale opleidingen voor onze chauffeurs. Een energieneutraal gebouw was voor ons een eis. Ons pand is straks gasloos, er komen alleen aansluitingen voor elektriciteit en internet. De hallen verwarmen we met industriële pelletkachels, maar omdat het pand heel goed geïsoleerd is gebruiken we die vermoedelijk alleen in de koudste maanden.”

Buiten dat was een zo kort mogelijke bouwtijd een belangrijke eis. De Weerd staat te springen om de nieuwbouw in gebruik te nemen. Groothuis Bouwgroep staat bekend om de snelle bouwprocessen en heeft optimaal meegedacht met de opdrachtgever. “Al zes of zeven weken voor oplevering kan De Weerd het magazijn gebruiken, waarna we daarna de puntjes op de i zetten”, vertelt projectleider Wiljan van der Heide van Groothuis.

Het project ligt sowieso onder hoogspanning, glimlacht hij. “Over het terrein lopen hoogspanningslijnen, waardoor we moeten manoeuvreren met hoogwerkers. Die moeten uiteraard de nodige afstand houden van de kabels. Daardoor moeten we het bouwproces in drie fases opknippen.”

Menu