Neem contact op: (038) 385 51 61

Blog: Rentmeesterschap in vastgoed

Auteur: Willem Jan van de Worp / 22 mei 2019

ParisProof, circulair, duurzaam, energietransitie; we worden overspoeld met zowel alarmerende als hypende begrippen. Veelal retoriek om onze hedendaagse problematiek te duiden. Dat we te maken hebben met de gevolgen van een klimaatverandering en leven op planeet Aarde waar grondstoffen eindig zijn, valt moeilijk te ontkennen. De discussie over de oorzaken ontketent een felle strijd en bedreigt zelfs het tempo waarin we ons aanpassen. Ook zonder dat we alle oorzaken tot in detail kennen, zijn de gevolgen voor ons welzijn en de leefomgeving onmiskenbaar. Welke stappen en maatregelen nemen we als vastgoedsector en wat kunnen we als Groothuis Bouwgroep hierin betekenen voor onze leefomgeving? Wat kunnen wij hiermee en wat doen wij hiermee in onze oplossingen voor uw vastgoed vraagstukken? Onze motivatie om concrete invulling te geven aan rentmeesterschap bij het ontwikkelen en bouwen van toekomstbestendig vastgoed komt tot uiting in de volgende aandachtsgebieden:

Klimaatadaptief

  • Voorbereid op extreme weersomstandigheden zoals extreme neerslag
  • Voorbereid op opwarming van de bebouwde omgeving en gevolgen voor interne gebouwklimaat

CO2 neutraliteit

  • Voorkom energiegebruik en gebruik hernieuwbare energie
  • Luchtkwaliteit in- en om gebouwen

Circulair grondstoffen gebruik

  • Inzet op hergebruik van grondstoffen zonder of met beperkte degradatie van waarde eigenschappen
  • Toepassen van bio-based grondstoffen en bouwmaterialen
  • Demontabele realisatie van gebouwen

Welzijn

  • Fysieke en geestelijke gezondheid voor gebruikers, bewoners en bezoekers.

Vastgoed gaat voor ons verder dan de realisatie van een aangenaam, mooi en/of efficiënt onderkomen. Vastgoed heeft langdurige impact op ons welzijn, milieu en leefomgeving. Vastgoed gaat over de toekomst en die toekomst is onderhevig aan grote veranderingen. Wie kijkt naar de waardedegradatie van vastgoed en grondstoffen door sterk wijzigende inzichten en veranderingen in de afgelopen 30 jaar, zal beseffen dat nu nadenken over de komende 30 jaar zal zorgen voor een lagere TotalCost of Ownership en hogere opbrengsten in exploitatie en vastgoed waarde.

Benieuwd welke betekenis wij kunnen geven aan uw toekomstige vastgoedvraagstukken of uw huidige vastgoedportefeuille? Wij denken graag met u mee en laten u ervaren dat ook hier onze inzet verder gaat!

Menu