Maureen Kok | 19 jaar | loopt stage bij Groothuis Bouwgroep van september 2016 tot januari 2017 | Windesheim Zwolle | opleiding: HBO Bedrijfseconomie | droombaan: werken op een financiële afdeling van een onderneming

“Groothuis Bouwbedrijf is een stagebedrijf waar ruimte is voor je eigen ontwikkeling”


Hoe ben je bij ons terechtgekomen?

Ik heb een open sollicitatie gestuurd. Op de website van mijn school worden er stageplekken aangeboden, maar ja, daar reageert de helft van mijn klas op. Dus ik heb diverse bedrijven in Genemuiden aangeschreven en mocht uiteindelijk op gesprek komen bij Groothuis Bouwgroep.

Wat houdt jouw stage in bij Groothuis Bouwgroep?
Ik ben nu 3e jaars student HBO bedrijfskunde en vind het mooi om te ervaren hoe theorie en praktijk samenkomen. Zo ben ik bezig met de in- en verkoopfacturen, bankbetalingen, kasboekregistratie, urenverwerking en mijn stage opdracht natuurlijk. Zo kan ik mooi uitzoeken waar mijn kwaliteit ligt en wat ik echt leuk vind om te doen. Mijn stage opdracht is behoorlijk pittig, ik mag een eigentijds overzicht maken van de algemene kosten. Op zo’n manier dat wij onszelf makkelijk kunnen vergelijken met andere (bouw)bedrijven.

Wat vind je het leukst aan je stage?
Ik vind het leuk om bij een team te horen en mee te denken over bedrijfsprocessen. Daarnaast is het een mooie ervaring om te leren hoe het zou zijn als je straks elke dag naar je werk gaat.

Wat spreekt je aan bij Groothuis Bouwgroep?
Ik heb het gevoel alsof ik thuiskom. Waarschijnlijk komt dat door de gemoedelijke sfeer en dat het een echt familiebedrijf is. Daarnaast is het een platte organisatie en dat past goed bij mij. Ik houd niet zo van die hiërarchie. Hier krijg je echt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en om te ontdekken waar je kwaliteiten liggen. Dus ben je op zoek naar een uitdagende stageplek waar je veel kunt leren? Dan ben je bij Groothuis aan het juiste adres.

Testimonial Maureen Kok