Izaäk de Boer | 21 jaar | loopt stage bij Groothuis Bouwgroep van augustus 2016 tot januari 2017 | Windesheim Zwolle | opleiding: HBO Bouwkunde | Start droombaan: tekenaar/werkvoorbereider

“Ik word bij Groothuis als volwaardige medewerker gezien en dat vind ik heel fijn”


Hoe ben je bij ons terechtgekomen?
Ik was op zoek naar een bouwbedrijf dat goed aangeschreven stond. Mijn familie gaf me toen het advies om eens te googelen naar Groothuis. Het bedrijf sprak mij toen zo aan dat ik gesolliciteerd heb. Ik mocht al gauw op gesprek komen en binnen 2 weken was alles rond en kon ik aan de slag.

Wat houdt jouw stage in bij Groothuis Bouwgroep?
Oh heel veel. Ik werk op de afdeling werkvoorbereiding en daar mag ik echt bijna alles doen. Zoals een stukje inkoop, enginering, garantiemappen in orde maken, eigenlijk super breed. Ik heb op school al veel ervaring opgedaan met tekenen, dat ken ik zo langzamerhand wel. Mooi dat ik nu eindelijk de theorie die mij geleerd is over de andere onderwerpen in de praktijk mag brengen. Je wordt hier echt in het diepe gegooid en je mag meedoen in het proces. Dat vind ik prachtig. Je bent hier geen stagiaire maar een volwaardige medewerker. Ik leer echt mega veel op deze manier en dat is nu precies de bedoeling.

Wat spreekt je aan bij Groothuis Bouwgroep?
De bedrijfscultuur! Bij Groothuis zijn ze al heel ver in LEAN plannen. Iets wat wij geleerd hebben op school, maar dan in theorie. Ik was erg benieuwd hoe dit in de praktijk werkt. Daarnaast is Groothuis continu bezig met verbeterprocessen, ze willen zich steeds verder ontwikkelen en verbeteren. Interessant om dat mee te krijgen en hiervan te leren. Mijn advies is, ben je op zoek naar een stageplek met leuke collega’s waar je veel van kunt leren en werken bij een bedrijf waar je veel vrijheid krijgt? Dan is Groothuis Bouwgroep het stagebedrijf dat bij je past!

p1000534