Auteur: Redactie Grootspraak

Editie: Grootspraak Winter 2017

Communicatie is bij een bouwproject net zo cruciaal als de aanvoer van de juiste bouwmaterialen. Groothuis Bouwgroep investeert daarom veel in het optimaliseren van de communicatie met alle betrokken partijen. ED controls is daarvan een goed voorbeeld. “Dankzij dit systeem zijn de lijnen veel korter”, zegt uitvoerder Evert Troost van Groothuis Bouwgroep.

Hamers, gereedschappen, bouwtekeningen en andere traditionele hulpmiddelen hebben in en rondom de bouwketen al lang gezelschap gekregen van smartphones en tablets. Troost gebruikt die zelf al vijf jaar voor de app ED Controls (https://www.edcontrols.nl/) waarmee hij in feite razendsnel communiceert met collega’s op kantoor, onderaannemers, opdrachtgevers en andere relevante partijen.

Dat innovatieve systeem zet een forse streep door een hoop administratie en draagt bij aan een snellere oplevering van projecten. Bijkomend voordeel is dat veel informatie wordt vastgelegd en makkelijk is terug te vinden. “Voor een project stop je bouwtekeningen en constructietekeningen in de app. Als je een rondje over de bouw maakt, kun je heel makkelijk de dagelijkse praktijk toetsen met de tekeningen. Zaken die je opvallen, deel je in de app. Betrokkenen krijgen die informatie razendsnel onder ogen, bijvoorbeeld in de vorm van een foto of tekst.”
Doordat actiepunten snel worden beantwoord, blijven vragen niet liggen tot een volgende bouwvergadering. Lange telefoongesprekken zijn ook niet meer nodig. “De vraag ligt direct bij de juiste persoon en die geeft snel antwoord. De lijnen zijn dankzij dit systeem veel korter. Wel moet je zorgen dat je de onderaannemers niet overvoert met informatie en vragen. Als je daarin een goede balans vindt, is dit een ideaal systeem. Het werkt bovendien super eenvoudig.”

Troost zag zelf snel de voordelen van deze moderne communicatie in. Ook de andere uitvoerders en projectleiders van Groothuis Bouwgroep volgden. De toepassing van ED controls past ook bij de manier van werken die het bedrijf nastreeft, waarbij communicatie, registratie én innovatie belangrijke speerpunten zijn. Ook is het keuringssysteem van Groothuis aan ED controls toegevoegd. Ook de thema’s en vraagstukken die daarvoor belangrijk zijn worden via de app afgevinkt.

Welke betrokken partijen aan de app worden toegevoegd, wordt per project bekeken. Zo kunnen ook klanten inloggen en op afstand projecten inzien. Vanuit een gezamenlijk communicatiepunt kunnen we naar het beste resultaat streven, samen met onze klant. Zo gaat onze inzet verder, ook in kwaliteit!

Volgend artikel:
Vorig artikel: