Auteur: Groothuis Bouwgroep

Editie: Grootspraak Zomer 2018

Frank van Pijkeren kwam in 2016 aan boord bij Groothuis Bouwgroep. Hij is ondertussen planvoorbereider binnen het bedrijf. “Het leukste vind ik het bijeenbrengen van alle puzzelstukjes, zodat we optimaal voorbereid aan een project beginnen”, zegt de Zwollenaar.

En in die stad is Genemuiden niet direct de meest voor de hand liggende plaats om te werken. “Ik denk dat veel Zwollenaren niet weten dat hier zo’n uitgebreid bedrijfsleven bestaat. Misschien denken ze ook dat er een groot cultuurverschil is. Wat mij betreft niet terecht: volgens mij passen Zwollenaren hier prima. En Genemuiden is dichtbij. Soms ga ik op de fiets naar het werk en regelmatig op de motor.”

Frank is zelf kortom blij met de overstap naar Groothuis Bouwgroep. “Binnen het bedrijf heerst een open cultuur en de onderlinge samenwerking is heel goed. Je krijgt hier alle ondersteuning die je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen. Medewerkers hebben de kans om door te groeien. En het bedrijf staat open voor nieuwe ontwikkelingen. Vooraf dacht ik dat een familiebedrijf een wat gesloten cultuur zou hebben, maar daarvan is hier geen sprake. De openheid is groot. Prettig vind ik zelf de doelstellingen die elk jaar door de medewerkers zelf worden geformuleerd om het bedrijf verder te verbeteren.”

De Zwollenaar is de eerste planvoorbereider bij Groothuis Bouwgroep. Volgens Frank past dat bij de ontwikkeling van het bedrijf. “Van aannemer worden we steeds meer aanbieder. En als je iets aanbiedt, moet je instaan voor de kwaliteit en voor een optimaal proces. Samen met collega’s zorg ik dat voor een project bijvoorbeeld de kosten, risico’s en planning goed in kaart zijn, zodat je tijdens de bouw niet meer tegen verrassingen aanloopt. Ik vind dit een heel dynamische en leuke functie.”

Ook een functie waarin hij zichzelf nog kan ontwikkelen, vindt Frank. “Ik ben op een goede manier kritischer geworden en zoek goed uit of aangedragen informatie ook echt klopt. Niet uit wantrouwen, maar om de kwaliteit van ons werk nog beter te maken.”

Volgend artikel:
Vorig artikel: