Auteur: Redactie Grootspraak

Editie: Grootspraak Winter 2017

Groothuis Bouwgroep verkeert in de gelukkige omstandigheid dat het personeelsverloop laag is. Dat betekent dat binnen het bedrijf een behoorlijk aantal mensen werkt met een grote staat van dienst. Bart Tuinman heeft bijvoorbeeld al meer dan veertig jaar ‘oranje bloed’ in de aderen.

Die geschiedenis begint op een plek waar vroeger veel dienstverbanden tot stand kwamen. “Op een zaterdagavond kwam ik oud-directeur Siebren Groothuis tegen in het café in Genemuiden. We hadden het over het werk en van het één kwam het ander. Vervolgens vroeg hij mij of ik maandag kon beginnen, met de ‘centen’ kwam het wel goed. Vanaf dat moment ben ik bij Groothuis Bouwgroep begonnen”, vertelt Bart Tuinman.

De nieuweling van destijds is ondertusseneen meer dan ervaren kracht. Jarenlang heeft hij z’n mannetje kunnen staan als uitvoerder. De kennis en ervaring die hij in al die jaren Groothuis heeft opgedaan als uitvoerder, deelt hij graag met anderen. “Bij Groothuis Bouwgroep wordt veel aandacht besteed aan samenwerking. Ik heb veel jongere collega’s en jongens die recent zijn binnengekomen. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan die ik kan delen met die collega’s. Dat zie ik als een stukje opleiden”, vertelt Tuinman.
En dat verbetert uiteindelijk weer de kwaliteit én de veiligheid van het werk bij Groothuis Bouwgroep. “Als oudere medewerker denk je soms net een stapje verder over het werk waarmee je bezig bent. Dat komt bijvoorbeeld de planning ten goede. Maar andersom hebben jongere collega’s weer een andere kijk op zaken. Die onderlinge samenwerking is heel belangrijk.”

En die draagt er ook aan bij dat Bart Tuinman het na meer dan veertig jaar nog steeds naar de zin heeft bij Groothuis Bouwgroep. “Je hebt altijd wel eens momenten dat je aan het mopperen bent, maar dat is overal zo. Als je het niet naar de zin hebt, houd je het geen veertig jaar vol. Ik vind het werk nog steeds leuk, vooral betonwerken maken vind ik mooi om te doen. Ik hoop nog een aantal jaren met plezier voor Groothuis Bouwgroep aan de slag te kunnen.”

Volgend artikel:
Vorig artikel: