Wout Tuinman | 40 jaar | Engineer | werkt bij Groothuis Bouwgroep sinds 2002

‘Ik zit hier helemaal op mijn plek’


Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
“Ik werkte destijds bij een bouwbedrijf in Zwolle en kreeg van een volleybal-teamgenoot de tip dat Groothuis Bouwgroep een calculator zocht. Na een sollicitatie had ik een gesprek met Henk en Wim Groothuis. Toen kon ik direct beginnen, al had ik natuurlijk een opzegtermijn.”­

Waarom koos je voor Groothuis?
“Ik vond het prettig dat ik in mijn woonplaats aan de slag kon, maar daarnaast sprak het karakter van Groothuis Bouwgroep me aan. Werken voor een familiebedrijf is prettig. Ik hou van korte lijnen en dat is hier zeker het geval. Als er wat aan de hand is, zit je bij elkaar, neem je een besluit en ga je direct door. De beslismomenten zijn heel kort. Ook de sfeer binnen het bedrijf vind ik fijn. Ze vragen hoe het thuis is en hoe het bij wijze van spreken op de volleybal gaat. Door de sfeer ben jezelf ook meer betrokken bij het bedrijf en werk je met meer gedrevenheid. Bij mijn vorige werkgever was het echt van ‘8 tot 5’.”

Waaruit bestaat je functie?
“Na vijf jaar calculator ben ik als werkvoorbereider begonnen. Sinds een paar jaar is die functie veranderd: Groothuis heeft werkvoorbereiding verdeeld in inkoop en engineering. Ik hou me vooral bezig met de tekeningen. Daar ligt mijn hart ook. Uitdenken van de details is een belangrijk onderdeel van mijn werk: kijken of het idee van een architect uitvoerbaar is voor ons en onderaannemers. Bij de start van een project bespreken we in een CE-sessie alles door met alle betrokkenen. Het is ook een voorbeeld van de steeds professionelere werkwijze van ons bedrijf. Vroeger kocht je na een gunning de heipalen en ging je aan de slag. Nu bouwen we pas na een lange voorbereiding. Daardoor werken we veel efficiënter.”

Wat zijn je ambities?
“Daar hebben we toevallig net over gesproken…ik wil graag doorgroeien in mijn functie en meer verantwoordelijkheid op de afdeling krijgen. Als het aan mij ligt, zie ik mijn toekomst zeker bij Groothuis Bouwgroep. Ik zit hier helemaal op mijn plek, de sfeer is goed en we hebben een mooi team.”

Groothuis Bouwgroep in één zin?
“Een gedreven club mensen die alles doet om wensen van opdrachtgevers waar te maken.”