Wiljan van der Heide | 39 jaar | Projectleider | werkt bij Groothuis Bouwgroep sinds 1 juni 2016

‘Dit is een open bedrijf met een prettige werksfeer’


Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
“Een ex-collega die bij Groothuis Bouwgroep was gaan werken, tipte mij over een vacature bij zijn nieuwe werkgever. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Dit is een type bedrijf dat bij me past en in de bouwwereld ligt mijn hart.”

Waarom koos je voor Groothuis?
“Voordat ik hier aan de slag ging, kende ik het bedrijf eigenlijk alleen van naam en uitstraling. Tijdens het eerste gesprek merkte ik direct dat Groothuis Bouwgroep een professionele organisatie is die aan mooie opdrachten werkt. De projecten waaraan ons bedrijf werkt zijn me op het lijf geschreven. Ook de afwisseling vind ik mooi. Groothuis Bouwgroep doet zowel utiliteits- als woningbouw.”

Waaruit bestaat je functie?
“Als projectleider moet je zorgen dat een bouwproject wordt gerealiseerd binnen het beschikbare budget. Je bent verantwoordelijk voor de financiën, de planning en de personele inzet op de bouw. Ik spreek veel met de uitvoerder op een werk, de werkvoorbereiding op kantoor en natuurlijk de opdrachtgever. Geen dag is hetzelfde. Zelf ben ik betrokken bij de bouw van dertig appartementen in Den Haag en een bedrijfshal in Barneveld. Ook werken we aan woningbouwprojecten in Borne, Hasselt en Heeten. Dan maak je nogal wat kilometers in een week. Dit jaar realiseren we ook een zorgcentrum in IJsselmuiden.”

Wat zijn je ambities?
“De afwisseling tussen utiliteitsbouw en woningbouw vind ik mooi, maar als ik echt moet kiezen ligt mijn hart bij de laatste. De processen die daarbij komen kijken zijn interessant. Ik vind het prachtig om een net huis op te leveren waarin mensen jarenlang tevreden wonen. Als Groothuis Bouwgroep de afdeling Woningbouw verder gaat ontwikkelen, zou ik daarvan graag teamleider worden.”

Groothuis Bouwgroep in één zin?
“Een open bedrijf met een prettige werksfeer. En daarin voel ik me prima thuis. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het super naar mijn zin heb bij Groothuis Bouwgroep.”