Tim Breman | 22 jaar | liep stage bij Groothuis Bouwgroep van 5 februari tot 16 juli 2018| opleiding: HBO Bedrijfseconomie |droombaan: Werken bij een overheidsinstantie

Welke opleiding doe je (HBO of MBO)?
Ik doe de opleiding HBO Bedrijfseconomie.

Hoe lang heb je stage gelopen en wat voor stage was het (meeloopstage of afstudeerstage)?
Van 5 februari tot 16 juli heb ik stage gelopen. Dit was in principe een meeloopstage, maar daarnaast heb ik ook een klein onderzoek uitgevoerd voor afdeling Financieel.

Wat hield jouw stage in bij Groothuis Bouwgroep (werkzaamheden/afstudeeronderzoek)?
Bij de afdeling Financieel hield ik me vooral bezig met de boekhouding. Hier ondersteunde ik mijn collega’s in. Daarnaast voerde ik dus een klein onderzoek uit. Hierbij onderzocht ik de toerekening van de algemene kosten binnen Groothuis Bouwgroep naar de verkoopbanden Utiliteit en Renovatie en Onderhoud. De uitkomst, wat voornamelijk uitgedrukt was in cijfers, heb ik binnen de organisatie gepresenteerd.

Hoe heb jij de stage ervaren bij Groothuis Bouwgroep?
Goed, ik voelde me hier erg thuis. Ik had een goede omgang met de collega’s en er hangt hier een informele sfeer. Ik werd beschouwd als echte medewerker en voelde me dan ook heel serieus genomen. Dit gevoel had ik ook bij het onderzoek dat ik heb uitgevoerd. Het was echt een concreet onderzoek waar zowel ik als het bedrijf wat aan heeft. Groothuis gaat er mee verder en ik heb er veel van geleerd.

Wat vond je het leukst tijdens je stage bij Groothuis Bouwgroep?
Het leukste van de stage vond ik het verwerken van mijn onderzoek in Excel-bestand. Hierbij moest ik puzzelen en verschillende functies toepassen om mijn resultaten zo goed mogelijk en duidelijk weer te geven in het bestand. Om hier over na te denken, wat het meest logische was, vond ik een leuke uitdaging.