Melanie Karsseboom | 19 jaar | liep stage bij Groothuis Bouwgroep van september 2017 tot januari 2018 | Windesheim Zwolle | opleiding: HBO Bedrijfseconomie | droombaan: werken op de Finance afdeling van een onderneming

 

Welke opleiding doe je (HBO of MBO)?
Ik doe de opleiding HBO bedrijfseconomie.

Hoe lang heb je stage gelopen en wat voor stage was het (meeloopstage of afstudeerstage)?
Ik heb van 4 september 2017 tot 19 januari 2018 stage gelopen, op de afdeling Financiële Administratie. In totaal was dit 20 weken fulltime. Dit was grotendeels een meeloopstage, maar daarnaast moest ik ook een klein onderzoek uitvoeren voor Groothuis Bouwgroep.

Wat hield jouw stage in bij Groothuis Bouwgroep (werkzaamheden/afstudeeronderzoek)?
Tijdens mijn onderzoek heb ik de kostprijs van de auto’s van het wagenpark in kaart gebracht. Deze worden sinds 2017 niet meer in de algemene kosten geboekt, maar doorbelast op de projecten. Nu was de vraag of deze kosten nog juist zijn voor 2018, of dat ze hoger/lager liggen dan dat. Door verschillende kosten op te zoeken en overzichten te maken in Excel kon ik dit berekenen.

Aan het onderzoek heb ik ongeveer 100 uur besteed. Daarnaast had ik ook andere werkzaamheden zoals het inboeken van facturen, maken en versturen van verkoopfacturen naar klanten en de urenverwerking van het personeel. Daarnaast heb ik veel verschillende overzichten in Excel gemaakt van bijvoorbeeld de resultaten van een maand/jaar.

Hoe heb jij de stage ervaren bij Groothuis Bouwgroep?
Super goed! Ik zat goed op mijn plek, met een leuk en behulpzaam team om mij heen. Ik vond dat ik veel ruimte heb gekregen om zelf mijn werkzaamheden in te plannen en dat was ook goed te doen.
Nu mijn stage afgelopen is, lijkt het me heel raar om niet meer bij Groothuis binnen te wandelen en ik ga het hier ook zeker missen!

Wat vond je het leukst tijdens je stage bij Groothuis Bouwgroep?
Ik vond mijn eigen onderzoek wel erg leuk om te doen, omdat dit een ‘eigen’ projectje was. Ik kreeg hier veel ruimte voor om dit zelfstandig te onderzoeken, maar als ik hulp nodig had, kon ik altijd bij mijn collega’s terecht. En het onderzoek is zeker niet voor niks geweest, want ze gaan de uitkomst ook werkelijk gebruiken voor 2018! Dat is wel iets waar ik echt trots op ben.

Verder kon ik heel goed opschieten met mijn collega’s van de afdeling, wat ik zeker heel leuk vond tijdens de stage. Er werd veel gelachen, maar ook hard gewerkt natuurlijk!