Maarten van Wette | 17 jaar | loopt stage bij Groothuis Bouwgroep van augustus 2017 tot januari 2018 | Hoornbeeck | opleiding: MBO Bouwkunde niveau 4 |droombaan: uitvoerder bij een bouwbedrijf

 

Welke opleiding doe je (HBO of MBO)?
Ik doe de opleiding Bouwkunde MBO niveau 4

Hoe lang heb je stage gelopen en wat voor stage was het (meeloopstage of afstudeerstage)?
Ik heb van 28 augustus 2017 tot 31 januari 2018 stage gelopen, op de afdeling Utiliteit. Ik liep per week drie dagen stage en de andere twee dagen ging ik naar school. Dit was voornamelijk een meeloopstage, daarnaast kreeg ik wat kleinere opdrachtjes vanuit school om aan te werken.

Wat hield jouw stage in bij Groothuis Bouwgroep (werkzaamheden/afstudeeronderzoek)?
De eerste weken van mijn stage was voornamelijk even aftasten hoe alles in z’n werk gaat. Vervolgens kreeg ik dat onder de knie en kon ik ook werkelijk aan de slag. Eén van de taken was de werkvoorbereiding, waarbij ik heel veel tekenwerk heb uitgevoerd. Daarnaast heb ik ook meegewerkt aan de inkoop van verschillende projecten, waarbij ik offertes heb opgevraagd en vergeleken, maakte ik uitrekstaten en bestelde ik het benodigde materieel.

Hoe heb jij de stage ervaren bij Groothuis Bouwgroep?
Ik vond het een hele leuke stage! Ik werd erg goed opgenomen in het team en ik kon bij iedereen terecht. Alle collega’s maakten altijd wel even tijd voor je vrij en dat geeft een goed gevoel. Je kan ook echt merken dat het een familiebedrijf is, want de sfeer is heel gemoedelijk en er zijn korte lijnen. Al met al heb ik mijn stage goed ervaren.

Wat vond je het leukst tijdens je stage bij Groothuis Bouwgroep?
Soms wordt er gevraagd om bepaalde opdrachten uit te voeren, waar bijvoorbeeld een stukje tekenwerk inzit. Het is dan mooi om te zien dat de tekeningen die je hebt gemaakt, ook in werkelijkheid worden toegepast in praktijk. Daardoor voel je je niet eens meer een stagiair, maar meer een medewerker van Groothuis Bouwgroep!