Lilian Hartkamp | 24 jaar | liep stage bij Groothuis Bouwgroep van februari tot juni 2018 | Windesheim Zwolle | opleiding: HBO Communicatie |droombaan: werken op een communicatieafdeling

 

Welke opleiding doe je (HBO of MBO)?
Ik doe de opleiding HBO Communicatie aan Hogeschool Windesheim.

Hoe lang heb je stage gelopen en wat voor stage was het (meeloopstage of afstudeerstage)?
In totaal heb ik 20 weken lang stage gelopen. Dit was een afstudeerstage. Daarnaast heb ik ook kleine opdrachten opgepakt die te maken hadden met mijn vakgebied Communicatie.

Wat hield jouw stage in bij Groothuis Bouwgroep (werkzaamheden/afstudeeronderzoek)?

Tijdens mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar hoe wij klanten kunnen ondersteunen in de beeldvorming van het eindresultaat.  Ik heb met verschillende klanten contact gehad om hierachter te komen en om te onderzoeken hoe dit beter kan. Mijn advies hierin was om VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality) toe te passen in de praktijk, zodat klanten in het voortraject al een goede indruk krijgen van het eindresultaat.

Naast mijn onderzoek had ik ook nog andere werkzaamheden, zoals het opmaken van brochures en het optimaliseren van de website. Dat laatste vond ik vooral erg leuk om te doen en wil ik voor in de toekomst ook meer in gaan verdiepen.

Hoe heb jij de stage ervaren bij Groothuis Bouwgroep?
Ik vond de stage erg leuk. In het begin twijfelde ik nog aan het feit dat Groothuis een bouwbedrijf is, waarbij je het idee hebt dat het vooral een mannenwereld is, maar dat heb ik absoluut niet zo ervaren. Het is een heel professioneel bedrijf waar ik warm werd ontvangen. Iedereen staat open om je te helpen en er samen voor te zorgen om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken.

Wat vond je het leukst tijdens je stage bij Groothuis Bouwgroep?
Wat ik vooral leuk vind is dat je snel resultaat van je werk ziet. Met jouw kennis kun je echt zorgen voor een verandering en daardoor voel je je een belangrijk onderdeel van het team.