Jeroen Holweg | 25 jaar | liep stage bij Groothuis Bouwgroep van februari tot juni 2018 | Windesheim Zwolle | opleiding: HBO Bedrijfseconomie |droombaan: Financial controller

Welke opleiding doe je (HBO of MBO)?
Ik doe de opleiding HBO Bedrijfseconomie.

Hoe lang heb je stage gelopen en wat voor stage was het (meeloopstage of afstudeerstage)?
De duur van mijn stage was 20 weken lang en ik liep vier dagen stage per week. Dit was een afstudeerstage zonder extra werkzaamheden. De focus lag dus voornamelijk op het afstudeeronderzoek.

Wat hield jouw stage in bij Groothuis Bouwgroep (werkzaamheden/afstudeeronderzoek)?
Het doel van het onderzoek was om het financiƫle gevolgen in kaart te brengen van circulaire economie. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Groothuis Bouwgroep, omdat zij de vervolgstap willen zetten op duurzaamheid. Voordat ik bij Groothuis kwam, was ik onbekend met zowel circulaire economie als met de bouwsector. Het eerste deel van mijn stageperiode ben ik dan ook voornamelijk bezig geweest met het zoeken naar informatie. De circulaire economie draait om het hoogwaardig hergebruik van grondstoffen en producten. Om dit in kaart te brengen heb ik heel veel gesprekken gehad met medewerkers en bekenden van Groothuis Bouwgroep. Ik vond het best een lastig onderwerp, maar door er veel informatie over te krijgen, rol je er vanzelf in. De resultaten van het onderzoek wezen erop dat er veel over de circulaire economie wordt gesproken maar dat er nog maar weinig bedrijven zijn die daadwerkelijk op een circulaire manier handelen. Hierdoor is mijn advies aan Groothuis om te starten met een pilotproject.

Hoe heb jij de stage ervaren bij Groothuis Bouwgroep?
Ik heb een leuke tijd gehad en vooral erg leerzaam. Iedereen neemt veel tijd voor je en dat helpt je met afstuderen. Ook heb ik al bij verschillende sectoren gewerkt en nu kan ik ook zeggen dat ik bij een bouwbedrijf heb stage gelopen en dat beviel me ook goed!

Wat vond je het leukst tijdens je stage bij Groothuis Bouwgroep?
Als ik terugkijk op mijn stage dan heb ik weer heel veel nieuwe dingen geleerd en gezien. Het was een leuke afstudeerperiode mede door de actualiteit van het onderwerp. Daarnaast is Groothuis een leuk en interessant bedrijf om bij te werken.