Christian Karels | 26 jaar | Engineer (BIM) | werkt bij Groothuis Bouwgroep sinds 2015 | heeft MBO4 Bouwkunde gedaan

‘Ik rij dagelijks met veel plezier naar mijn werk’


Hoe ben je bij ons terecht gekomen?
­­­­­­“Ik kwam in een slechte periode in de bouw: tijdens de crisisjaren. Mijn vorige werkgever had het moeilijk en ging uiteindelijk failliet. Dat was geen ideale kennismaking met de bouwsector. Via een detacheringsbureau kon ik daarna voor Groothuis Bouwgroep aan de slag: en dat bedrijf sprak me meteen aan.”

Waarom koos je voor Groothuis?
“In een eerste gesprek bleek dat Groothuis Bouwgroep geen engineer zocht. En dat is het werk wat ik het leukste vind. Later werd ik gebeld om toch op gesprek te komen. Daarna kon ik aan de slag als werkvoorbereider/engineer. Na het faillissement van mijn vorige werkgever heb ik daar goed nagedacht over welk werk ik wilde doen. De eerste kennismaking met de bouwsector was immers door die crisisperiode niet ideaal. Daarom zocht ik een bedrijf waar ik me wel kon ontwikkelen. Dat is Groothuis zeker. Het bevalt hier tot dusver echt super.”

Waaruit bestaat je functie?
“Ik werk als BIM-tekenaar op de afdeling engineering. We stemmen veel dingen af die met het bouwproces te maken hebben. Dat zijn hele diverse zaken: van installatiewerk tot beton. Daardoor kom je met alle aspecten van een bouwproject in aanraking. Geen dag is hetzelfde. We zijn ook verantwoordelijk voor de planning en moeten natuurlijk zorgen dat het tekenwerk klopt. Ook hebben we allemaal een extra taak. Zelf ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de proceslijst binnen het bedrijf. Die moeten zo optimaal mogelijk zijn, zodat iedereen tot in detail weet wat hij moet doen.”

Wat zijn je ambities?
“Na de MBO volgde ik twee jaar een HBO-opleiding, maar vanwege mijn gezinssituatie heb ik die niet afgemaakt. Ik ben vrij jong getrouwd en heb ondertussen twee kinderen. Ambitie heb ik echter zeker. Ik wil doorgroeien in mijn functie en me via gerichte trainingen verder ontwikkelen. Een cursus leiding geven lijkt me bijvoorbeeld goed. Of ik de komende 40 jaar bij Groothuis Bouwgroep werk, weet ik natuurlijk niet, maar ik kan me niet voorstellen dat ik de komende jaren uitkijk naar wat anders. Ik rijd dagelijks met veel plezier van en naar mijn woonplaats Ermelo.”

Groothuis Bouwgroep in één zin?
“Een transparant bedrijf met ambitie dat goed is voor opdrachtgevers én medewerkers.”