Auteur: Groothuis Bouwgroep / 22 juni 2018

De arbeidsmarkt is ten opzichte van een paar jaar geleden volledig omgedraaid en (potentiële) medewerkers zijn aan zet. Van alle kanten wordt er aan jong talent getrokken zonder dat zij op een goede wijze worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Groothuis Bouwgroep heeft daarom besloten haar maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en wil jong talent beter op de arbeidsmarkt voorbereiden. In 2017 was dit nog een pilot maar vanaf de tweede helft van 2018 lanceren wij officieel het Groothuis StudentBoard, het uitvoerings- en adviesorgaan die iedere student een écht kijkje in de keuken geeft.

De StudentBoard binnen Groothuis wordt gevormd door een diversiteit aan MBO/HBO en WO studenten die samen, naast het volgen van een individuele stage of afstudeeropdracht, een board vormen. De StudentBoard wordt als adviesorgaan voor onder andere de directie en afdelingen ingezet, en de deelnemers wordt een handreiking gedaan voor persoonlijke ontwikkeling. Het samenbrengen van verschillende niveaus en opleidingsrichtingen in de board heeft als effect dat studenten naast een verdieping in eigen opleidingsrichting, kennis maken met alle facetten binnen het bedrijfsleven. ‘Zo krijgen zij een beter beeld van de wereld waar zij later in terecht komen en dit voelen wij als onze plicht’, aldus directeur Claudi Groothuis. Claudi Groothuis ziet veel toegevoegde waarde om deze verfrissende blik van studenten als belangrijk onderdeel op te nemen en daarin te investeren. ‘We zien te vaak om ons heen gebeuren dat verkeerde keuzes worden gemaakt en wij vinden het mede onze verantwoordelijkheid om dit beter te begeleiden’. Een bijkomend voordeel is volgens haar dat juist deze groep met innovatieve ideeën komt en Groothuis als bedrijf scherp houdt in het anders blijven kijken om voorop te kunnen blijven lopen in de markt. Zo ontstaat er een prachtige win-win situatie.

Het vormen van een StudentBoard past goed in de strategie die Groothuis Bouwgroep voert. Binnen de bouwwereld maken wij al enkele jaren het onderscheid in het bieden van op maat vastgoedoplossingen, door zowel opdrachtgever als de uiteindelijke gebruiker van het te bouwen pand voorop te stellen. Dit doen wij door vóór hen en mét hen verder te kijken, verder te denken en verder te zijn. Juist een StudentBoard sluit goed aan bij deze visie, het vraagt om deelnemers die van nature nieuwsgierig zijn en graag willen verdiepen, maar ook willen verrassen. ‘Zij die net als wij in elke stap die ze doen waarde willen toevoegen, horen thuis in onze StudentBoard’, aldus Claudi Groothuis.

De intensieve samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen creëert een veelzijdigheid voor het optimaliseren van uiteenlopende bedrijfsprocessen. Zelfs na afronding van een stage of afstudeeropdracht is er de mogelijkheid om zitting te blijven houden in de board en werkervaring op te doen, bijvoorbeeld in de vorm van een bijbaan. Zo gaat de inzet van Groothuis Bouwgroep verder en blijven wij bouwen aan ontwikkeling. Voor de start in het najaar van 2018 zijn er nog een aantal plaatsen vrij voor studenten die, net zoals Groothuis, de drive hebben om het beter te doen.

Volgend artikel:
Vorig artikel: