Auteur: Groothuis Bouwgroep / 8 juni 2018

Al eerder plaatste Groothuis Bouwgroep een bericht over verschillende vondsten bij de oude Sint Antoniusschool in Zwolle, het project waar opdrachtgever Vhamilia een oude school heeft gerenoveerd tot woningen en appartementen. Eén van die vondsten waren de oude schoolschriftjes die boven een inbouwkast waren gevonden. Groothuis Bouwgroep deed onlangs een oproep aan de eigenaren om zich te melden, en dat is gelukt!

Drie van de vier eigenaars/familieleden hadden zich gemeld en kwamen het oude schoolschriftje én de extra beloning, de slagroomtaart, ophalen. Dit waren de heer Holterman, de heer Zunnebeld en de dochter van meneer Schunselaar.

Het waren waarschijnlijk allemaal schriftjes uit dezelfde klas. De heren Holterman en Zunnebeld konden namelijk beiden vertellen dat ze bij elkaar in de klas hebben gezeten. En ook meneer Holterman kon zich de naam Schunselaar herinneren. Wat ze niet konden vertellen was hoe deze schriftjes op de kast terecht zijn gekomen. Ze hadden werkelijk geen idee.

De twee oud-leerlingen van de school konden zich nog veel herinneren uit deze tijd en hoe alles eruit zag zoals de lokalen, gangen en het schoolplein. Toch vonden ze het renovatieproces ook heel bijzonder om te zien. Projectleider Johan van Spijkeren liet een aantal foto’s zien en vertelde over de renovatie. Meneer Zunnebeld gaf aan dat hij nog veel herkenbare dingen terugzag op de foto’s. Bepaalde elementen zijn dan ook bewust intact gebleven.

Voor Groothuis Bouwgroep en de eigenaars van de schriftjes was het toch wel erg bijzonder dat de schriftjes bij de juiste personen terecht zijn gekomen. Twee van de eigenaren wonen al niet meer in Zwolle en het bericht heeft toch deze personen kunnen bereiken. Zo heeft Groothuis deze mensen een mooie herinnering kunnen geven en er een mooi en persoonlijk verhaal voor teruggekregen. Zo gaat de inzet van Groothuis Bouwgroep verder.

 

Volgend artikel:
Vorig artikel: